sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Perunarieska


Tähteiden hyötykäyttö. Asia, jota pitää keittiössä tehdä, välillä enemmän, välillä vähemmän. Toisinaan se on tylsää ja tekisi mieli alkaa jo laittaa jotain kokonaan uutta, mutta omatunto (ja järki) soimaa, jos vanhaa ruokaa käytä ensin pois. Toisinaan tähteistä saa taas loihdittua jotain enemmän kuin ihanaa! Kuten nämä perunarieskat, joissa ylijäänyt perunamuusi on parhaimmillaan. Ja helpottaa myös leipomista. Veisi paljon enemmän aikaa alkaa keitellä ensin muusia valmiiksi. Mutta kun sellaista on edelliseltä päivältä kaapissa valmiina, ovat rieskat todella nopeita tehdä!

3 dl hyvää perunamuusia
2 - 3 dl ohra- tai vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 kananmuna

Laita kaikki ainekset kulhoon.



Sekoita hyvin.


Ja taputtele pellille, paksuudeltaan vajaan sentin korkuisiksi ja läpimitaltaan noin kymmensenttisiksi rieskoiksi.


Niitä tulee taikinasta neljä. Pistele vielä haarukalla. Eikö ollutkin nopeaa ja helppoa? :)


Paista 250 C asteessa n. 15 min tai kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti