Bratwurst-kaalipiirakka



Ovatko vappupiknikin eväät vielä vaiheessa? Nyt olisi viime hetken vinkki, nimittäin herkullinen ja hauskannäköinen bratwurst-kaalipiirakka. Sopivalla tavalla leikatut makkarat muodostavat nauravan kruunun ja karamellisoitu kaalipeti tuo makuun syvyyttä. Hapankaalikin varmaan olisi sopinut tähän, mutta itse tein valkokaalista.

Piirakkapohja ja ajatus karamellisoinnista ovat perua syksyn suosikkipiirakastani: lammas-sipulipiiraasta

Tee ensin pohja jääkaappiin viilenemään:

125 g rahkaa
125 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa

Sekoita ainekset kevyesti keskenään, älä vaivaa ylimääräistä. Anna jähmettyä jääkaapissa 30-60 min. Valmistele sillä aikaa täyte:

n. 200 g valkokaalia
1 punasipuli
rypsiöljyä
1,5 tl fariinisokeria
½ rkl balsamico-etikkaa
suolaa, mustapippuria

1,5 dl ranskankermaa
1 kananmuna
1 tl sinappia
2 dl mustaleima-emmentalia raastettuna

3 pitkää, ohutta bratwurst-makkaraa

Pilko valkokaali pieneksi silpuksi. Kuori ja pilko myös sipuli. Kuullota niitä pannulla öljytilkassa n. 20 minuuttia. 


Lisää fariinisokeri ja balsamico, anna hautua vielä n. 5 min. Mausta suolalla ja pippurilla.



Sekoita ranskankerma, kananmuna ja sinappi. Raasta juusto ja lisää joukkoon, sekoita.



Painele taikina pyöreän piirasvuoan pohjalle. Levitä sen päälle kaali-sipuliseos tasaisesti. Kaada päälle ranskankerma-juustoseos. Puolita makkarat sekä poikittain että pitkittäin. Asettele kauniiseen ympyrään piirakan päälle.



Paista piirakkaa uunissa n. 30 min 200 C asteessa, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut kauniin kullanruskean värin. Makkarat kipristyvät iloisesti.


Iloista vappua!


Kommentit

Suositut tekstit