Mifu-papu-cassoulet eli papupata


Viikonloppu ja vihdoin kokkausaikaa touhuviikon jälkeen. Haahuilin eilen kampaajan jälkeen kaupassa ja sieltä jäi käteeni purkillinen uutta Mifua, eli maitoproteiiniraetta. Sitähän mainostetaan, että laita sinne, minne liha tai kanakin. Ajattelin kokeilla, vaikka reseptiä ei vielä ollut mielessä. Aamulla selasin ihanaa Vege!-kirjaani inspiraatiota etsiessä. Sieltähän löytyi juuri mainiosti syksyiseksi viikonlopuksi sopiva papupadan eli cassoulet'n ohje. Päätin soveltaa reseptiä vähän siellä ja täällä, mm. korvata osan kavuista mifulla. Tuplaproteiinia sanoisi joku, mutta eipä sitä kahta kertaa miettisi esim. papujen ja makkaran laittamista samaan pataan, mikä on superhyvää sekin. Molemmissa padoissa tosiaan on maut kohdillaan.

1 sipuli
1 iso valkosipulin kynsi
½ kesäkurpitsa
2 varsisellerin vartta
2 dl maustamatonta mifua
1 tlk (380 g) isoja valkosia papuja, kypsiä
2 porkkanaa
5 dl kasvislientä
1 tlk (380 g) tomaattimurskaa
½ tl rosepippureita
1 tl suolaa
1 tl kuivattua timjamia
kourallinen tuoretta persiljaa
tilkka oliiviöljyä

Päälle:
2 viipaletta (kaura)paahtoleipää
1 dl mantelilastuja
1 dl tuoretta persiljaa



Kuori sipuli ja pilko se, kesäkurpitsa ja varsiselleri. Kuullota tilkassa öljyä. Purista joukkoon kuorittu valkosipulinkynsi. Siirrä uunin kestävään pataan. 


Paista sitten hetki mifua, jotta se saa paistopintaa. Lisää pataan.


Kuori porkkanat ja viipaloi ne hyvin ohuiksi. Lisää pataan porkkanat, valutetut pavut, tomaattimurska, kasvisliemi, pippurit, suola, timjami ja persilja.
 

Paista uunissa 200 C asteessa kannen alla n. 25 minuuttia. 


Valmista sillä aikaa päällinen. Pilko persiljat. Paahda paahtoleipäviipaleet ja pilko ne pieneksi. 


Sekoita leipä ja persilja mantelilastujen kanssa.


Ota pata uunista ja lisää päälle leipä-manteli-persiljasekoitus. 


Paista vielä n. 25 min. ilman kantta, jotta pinta saa kauniin värin. Sitten herkuttelemaan, joko sellaisenaan tai esimerkiksi hyvän leivän tai riisin kanssa.


Kommentit

Suositut tekstit