Siniset tähtisukat


Kevättalvi on jo käsillä, mutta osa joulun lämpimistä paketeista on vielä raportoimatta tänne. Ilmeisesti uudet projektit puikoilla ovat vieneet huomioni. Tässä kuitenkin paluuta loppuvuoden tunnelmiin. 


Työkaverini toi minulle syksyllä lahjaksi säkillisen vanhoja lankoja. Olivat tyhjentäneet varastoja ja neulova kollega oli tullut mieleen. Siitä olin hyvin iloinen! Säkki sisälsi monenvärisiä ja monista eri materiaaleista olevia lankoja. Tein niistä paljon sukkia, huiveja ja muita asusteita, osa on toki vielä jäljellä. 


Halusin kiittää ja ilahduttaa tätä työkaveria vastalahjaksi, joten päätin neuloa hänelle jouluksi sukat, omista langoistaan. Päädyin hopeanharmaalla piristettyihin sinisiin sukkiin. Näissä lankakerissä ei ollut vyötteitä mukana, mutta aika lailla 7 veljeksen kaltaista ja paksuista materiaalia olivat. Avuksi voi siis ottaa 7 veljeksen perusvillasukkaohjeen


Sukkiin meni oikeastaan kahta eri sinistä. Varsissa ja kärjissä käytin eri lankaa kuin kantapäässä ja jalkapöydällä. Erottavatko silmänne tämän kuvista? Minun eivät. Kuviot tein harmaalla. Varteen hiukan vaakaraitaa, siksakkia ja tähtiä. Tähdet jatkoivat seikkailuaan myös jalkapöydällä.


Koska sinistä lankaa jäi ihan vähän sukkien valmiiksi saamisen jälkeen, päätin vielä virkata varsiin pienet kukkakoristeet. Hetken mietin, että onko liian överi, mutta olen sitten annoin mennä. Mitä sitä turhaa kuvioita rajoittelemaan. Ovatpahan taatusti omaperäiset sukat. Ja ymmärtääkseni ovatkin mukavasti lämmittäneet työkaverini jalkoja, niin kotipuuhissa kuin mökilläkin. 

Kommentit

Suositut tekstit