lauantai 1. huhtikuuta 2017

Entistä paremmat key lime pie -leivokset


Kirjoittelin tänne reilu vuosi sitten ihanien key lime pie -leivosten reseptin. Ne ovat yksi suosikkileivoksiani: ihana keksipohja, pehmeä täyte, kirpeän makea maku. Sitä paitsi pursottaminen on minusta aina ihan lapsellisen hauskaa, vaikka välillä jäljessä olisikin toivomisen varaa.

Tänään kaupasta löytyi kinuskinmakuista tuorejuustoa, joten sain idean kokeilla, miten se toimisi näissä leivoksissa kondensoidun maidon sijasta. Ja hyvinhän se toimi! Ehkä jopa parempi lopputulos kuin alkuperäisessä reseptissä. 

Pohja oli ihan samanlainen kuin viimeksikin, eli 

120 g digestivekeksejä
3 rkl siirappia
50 g voita tai margariinia

Sulata voi ja siirappi. Sekoita keksimurskaan. Painele muffinsivuokien pohjalle ja paista 180 C asteessa n. 6 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen täyttämistä.

Täyte:

2 dl kuohukermaa
200 g kinuskinmakuista tuorejuustoa
2-3 tl intiaanisokeria 
½ tl vaniljasokeria
2 limen kuori raastettuna
4 rkl limemehua.

Raasta limejen kuoret ja purista mehu. Sekoita kerma, limenkuori ja sokerit. Vaahdota. Lisää tuorejuusto ja limemehu. Sekoita tasaiseksi. Pursota jäähtyneisiin pohjiin. Koristele halutessasi limenkuorella tai strösseleillä. Anna tasaantua jääkaapissa mieluiten vähintään 30 min. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti