maanantai 15. toukokuuta 2017

Sitruunainen mustamakkarapyttipannu


Viime viikonlopun seikkailujen seurauksena jääkaappiini päätyi elämäni ensimmäisen kerran mustaamakkaraa. En ollut (muistaakseni) maistanutkaan sitä aikaisemmin, joten oli hiukan yllättävää, miten miedolta se lopulta maistui. Makkarapaketti oli iso, joten siitä riittää useammallekin aterialle. Nopeana arki-illan ratkaisuna syntyi espanjalaisviritteinen sitruunaisen raikas pyttipannu, jonka oheen maustoin vielä nopeasti sitruunamajoneesin. Ohje kahdelle.

n. 200 g mustaamakkaraa
pieni kesäkurpitsa
1 salottisipuli
3 kynttä valkosipulia
oliiviöljyä
tuoretta persiljaa
suolaa ja pippuria
½ sitruunan kuori ja hiukan mehua
4 rkl majoneesia

Kuori ja pilko sipulit. Pilko kesäkurpitsa pieneksi. Kuulota vihanneksia oliiviöljyssä. Pilko mustamakkara pieneksi ja lisää joukkoon. Kun vihannekset ovat pehmenneet, voit lisätä hiukan lämpöä ja ottaa niihin paistopintaa. Mausta suolalla ja pippurilla. 


Raasta sitruunan kuori ja sekoita se majoneesiin. 


Tirauta pyttipannun päälle roiskaus sitruunan mehua raikastaaksesi makua. Ripottele silputtu persilja päälle ja tarjoile sitruunamajoneesin kanssa. Nopeaa ja taatusti maukasta!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti