Spiraaliksi leikattu kesäkurpitsapaistos


Heh, meni hetki, ennen kuin keksin nimen tälle ruoalle. Onko se kesäkurpitsapasta? No ei, koska ei siinä ole pastaa. Kesäkurpitsaspiraali? Kyllä, mutta onko se riittävän ymmärrettävä. Paistos? No, ehkä sitten. :)

Kyseessä on siis spiraaliksi leikattua kesäkurpitsaa, joka toimittaa pastan virkaa annoksen koostumuksessa. Olen jo pitkään katsellut kaupoista erilaisia spiraalileikkureita, mutta aina on jäänyt ostamatta. Milloin ne ovat olleet isoja, milloin niin hankalakäyttöisiä, että en ihan ole ymmärtänyt, miten käyttäisin niitä. Joskus jopa aika kalliita. Mutta nytpä tärppäsi! Tällainen yksikertainen käsikäyttöinen pieni leikkuri löytyi tavaratalosta, eikä ollut ollenkaan kallis. Ja näin syntyi spiraalikesäkurpitsapaistospastahässäkkä. Ohje kahdelle.

2 pientä tai yksi isompi kesäkurpitsa
1-2 punasipulia
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
150 g vuohenjuustoa
1 dl ranskankermaa
suolaa, mustapippuria
reilusti tuoretta lehtipersiljaa

Pese kesäkurpitsa ja spiraloi se leikkurillasi. Tai leikkaa veitsellä ohuiksi nauhoiksi. Juustohöylälläkin onnistuu hyvin. Tämä minun uusi leikkurini toimii yksinkertaisesti niin, että leikattavan vihaneksen pää tökätään leikkuriin ja sitten aletaan pyörittämään. Joko leikkuria tai vihannesta, kumpi nyt tuntuu helpommalta. Vihanneksen keskikohta jää kiinni leikkuriin ja ympäröivä osa spiraloituu. Kuten tästä kuvan kesäkurpitsasta hyvin huomaa.


Kuori ja pilko sipulit. Kuullota niitä hetki oliiviöljyssä pannulla. Lisää kesäkurpitsanauhat. Kieputtele ja anna kypsyä. Ohuet nauhat kypsyvät nopeasti ja voivat jäädä myös hieman al denteksi.


Heitä joukkoon vuohenjuusto ja ranskankerma, mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna lämmetä. Annostele lautasille ja ripottele päälle kosolti tuoretta lehtipersiljaa.

Kommentit

  1. Mistä ostit, paljonko maksoi? Tarvitsen tuollaisen :)

    VastaaPoista
  2. Tämä oli Stockalta, jotain 16 euron paikkeilla.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit