Appelsiinisalsa ja kanatortillat



Hedelmäkorissa roikkui pari appelsiinia odottamassa parempaa käyttöä. Tai on itse asiassa roikkunut jo pidempään, ihan käyttökelpoisina toki vielä. Ajatus lähti liitämään kohti mausteista meksikolaista maailmaa. Broileritäytteen ajattelin sopivan hedelmäiselle salsalle hyvin kaveriksi ja niin sopikin! Valmis hunajamarinadi toimii hyvin täytteen pohjana, vaatii seurakseen vain valikoiman mausteita. Ohje kahdelle.

Appelsiinisalsa 

2 appelsiinia
15-20 oranssia tai punaista minitomaattia
2 kevätsipulin vartta
½-1 punainen chili, riippuen chilin voimakkuudesta
1 dl silputtua persiljaa
suolaa
mustapippuria.

Leikkaa appelsiineista kuoret ja pilko pieniksi paloiksi. Valuta ylimääräiset mehut pois laittamalla palat hetkeksi siivilään ja jonkun astian päälle. Pilko tomaatit ja kevätsipuli pieneksi. Poista chilin siemenet ja leikkaa se pieneksi. Silppua persilja. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Broileritäyte

400 g hunajamarinoituja broilerin fileesukaleita
oliiviöljyä
½ tl paprikajauhetta
½ tl juustokuminaa
½ tl chilimausteseosta
hyppysellinen cayennepippuria
hyppysellinen kuivattua oregania
mustapippuria
suolaa

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista broilerinsuikaleet marinadeineen kuumalla lämmöllä. Lisää paistamisen aikana mausteet ja pyörittele ne tasaisesti suikaleisiin

Lisäksi

maissi-vehnätortilloja
mietoa tacokastiketta
juustoraastetta
kermaviiliä












Kommentit

Suositut tekstit