Lehtikaaliletut



Tervetuloa kesä! Ja kesäruoat! Niistä letut kaikissa muodoissaan menevät kyllä top3:een helposti.

Suolaisiin lettuihin on kiva laittaa suolaisten täytteiden lisäksi myös monenlaista vihreää: porkkanaraastetta, pinaattia, nokkosta tai tässä tapauksessa Kalliolan luomun lehtikaalia. Taikinaan sopii ihan yhtä hyvin tuore lehtikaali pilkottuna kuin kuivattukin. Tuoreen lehtikaalin voi nopsaa ryöpätä vedessä, niin on pehmeämmän makuista.

Mukavaa oli myös, että pitkästä aikaa sain hyödynnettyä hapanjuurileivonnasta ylijäänyttä leipäjuurta, ns. jämäjuurta. Yleensä sitä menee luvattoman paljon biojätteeseen. Taikina toimii kuitekin erinomaisesti myös ilman juurta, joten ei huolta.

Letut maistuvat ihan sellaisenaan tai esimerkiksi kinkkutäytteen kanssa. Ohje 2-3 syöjälle.

5 dl (kaura)maitoa
2 dl lehtikaalia silppuna, tuoretta tai kuivattua
2 kananmunaa
vehnäjauhoja riippuen siitä käytätkö leipäjuurta:
- 1,5 dl, jos et käytä
- 1 dl, jos käytät
1 dl ohrajauhoa
(½ dl vaaleaa leipäjuurta)
2 rkl rypsiöljyä
½-1 tl suolaa
hyppysellinen mustapippuria

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna turvota noin 20-30 minuuttia. Paista riittävän kuumalla lettupannulla tai muurikalla voinokareessa.

Kinkkutäyte

180 g ruohosipulituorejuustoa
2 dl pilkottua kinkkua
1 dl silputtua lehtipersiljaa
kuivattua valkosipulirouhetta jauhettuna
hyppysellinen Herbamarea tai suolaa
hyppysellinen chilimausteseosta

Pilko kinkku ja silppua lehtipersilja. Lisää tuorejuuston joukkoon mausteiden kera. Sekoita ja lisää tarvittaessa jotain mausteista makusi mukaan.










Kommentit

Suositut tekstit