Grillattu pizza


Saaristossa grillauspäivä määritetään tuulen mukaan. Täytyy arvioida, onko tänään sellainen tuuli sellaisesta suunnasta, että tuli syttyy ja pysyy grillin kohdalla hyvin. Ja kun on, niin sitten vaan tulta sytyttämään ja ruoat grilliin. 

Wokkien, kasvisten ja lettujen lisäksi grillattavaksi sopii erinomaisesti myös pienet pizzat! Eikä niihin edes tarvita mitään erityistä pizzauunia, vaan paistaminen onnistuu oikein hyvin myös esim. muurikkalettupannulla. Grillin kannattaa olla aika kuuma, lieskojakin saa näkyä, jos perinteiseti halkoja käytetään. Onkohan nimitys muuten tällöin enemmänkin nuotiopizza?

Taikinan ohjeena voi käyttää mitä tahansa hyvää pizzapohjaohjetta. Esim. aikaisemmin tekemääni pizza margaritan pohjaa tai hieman salvialta maistuvaa pizzapohjaa. Taikinasta kannattaa tehdä aika pieniä (läpimitta n. 20 cm) ja ohuita lättysiä, jotta ne paistuvat läpikotaisin ja niitä on helppo käsitellä. 

Täytteeksi sopivat yksinkertaiset kesäherkut: esimerkiksi mozzarella-tomaatti-basilika, vuohenjuusto-chili-tomaatti tai tässä kuvissa näkyvä valkoinen savulohipizza, jossa on ranskankermaa, suolaa, lämminsavulohta, emmental-juustoa ja paistetun pizzan päälle ripoteltua lehtipersiljaa ja mustapippurirouhetta. 

Öljyä kuuma muurikkapannu ja laita pizzataikinalätty sellaisenaan pannulle. Anna pohjan paistua hieman. Käännä pohja ja laita jo hieman kypsenneen puolen päälle täytteet. Paista pizzaa kunnes pohja on täysin kypsynyt ja juusto sulanut. Kurki välillä lastalla pizzan alle, jotta näet pohjan kypsymisen ja tummuuden tilanteen. Juuston sulamista voi nopeuttaa laittamalla päälle vähäksi aikaa kannen. 

Nauti!


Kommentit

Suositut tekstit