Kelta-valkoraidallinen kesämekko


Onko koronakevään ompeluinto tullut jäädäkseen? Mahdollisesti! Intoa on riittänyt yhä ja näemmä mekot ovat pysyneet suosikkikohteina. Uusimpana kelta-vaikeaselkoinen liehuhelmainen kesämekko.

Ohjeen kaivoin niinkin kaukaa kuin vuodelta 2007. Vuosikausia tilaamastani Moda-lehdestä tämäkin, numero 3 tuolta vuodelta. Kankaaksi löysin ihanan raikkaan raitakankaan. Raidat tuovat aina pirteää merellisyyttä, keltainen taas lempivärinäni houkuttelee aina. Toki tiesin, että raitojen kohdistaminen tulee olemaan oma hommansa, mutta intuitio kertoi, että tämän kankaan halusin. 

Jämäkkää trikoota oli helppo ommella ja käsitellä. Hieman päänvaivaa teetti se, miten päin kankaan leikkasin. Ystäväni vinkkien kannustamana leikkasin yläosan langansuuntaan ja alaosan vinoon. Näin mekkoon tulee vähän eloa ja poikittainen kangas alavartalossa on myös lantiolle imarteleva. 

Ensimmäistä kertaa lähdin myös soveltamaan ohi ohjeen ommellessani. Mekon yläosa oli aika lyhyt, enkä halunnut leveän helman alkavan suoraan sitä. Olen myös pitkä nainen, joten kaipasin mekkoon lisää pituutta. Askartelin itse vyötärön yläpuolelle vielä välikaistaleen, jonka reunasaumoihin kiinnitin vyönauhat. Nauhojen pituuksia en paljon mittailut, tein niin pitkät kuin kankaasta riitti. Toisessa menee raidat pystyyn, toisessa vaakaan. Ne yltävät helman alle, mistä tuli minusta ihan hauska yksityiskohta. 

Tätä kesämekkoa rakastan jo ensimmäisen parin viikon jälkeen. Tuli ihan minun näköiseni!






Kommentit

Suositut tekstit