Valkoherukkasalsa


Herukkasato päätyy oikeutetusti usein piirakoihin, heikkoihin hilloihin ja mehuihin. 

Entäpä mihin suolaiseen ruokaan niitä voisi käyttää? Tätä pohdimme viikonloppuna runsaiden valkoherukkapensaiden äärellä. 

Hyvin paljon punaherukan makuinen valkoherukka toisi ruokaan kirpeyttä ja kauniin helmimäisen rakenteensa. Ajatukset lähtivät kohti chiliä ja yrttejä sen parina ja noin päädyttiin raikkaan kirpeään salsaan. 

Kevyt salsa saa runsautta ja nestettä se saa avomaankurkusta. Salsa sopii etenkin dipiksi ja kalatäytteisiin tacoihin, mutta myös raikastamaan lihaisia meksikolaisen keittiön herkkuja.

250 g avomaankurkkua 
3 dl valkoherukka
1 valkosipulinkynsi 
1 chili
4 rkl lehtipersiljaa 
suolaa ja sokeria maun mukaan

Kuori kurkut ja pilko ne pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Halkaise chili,  poista siemenet ja pilko pieneksi. Silppua persilja. Sekoita kaikki yhteen valkoherukoiden kanssa. Mausta suolalla ja sokerilla niin,  että maut tasapainottuvat sopivasti. Nauti tuoreeltaan. 





Kommentit

Suositut tekstit