Vihreä orzopasta



Ihastuin viime viikonloppuna orzopastaan, jota myös risoniksi kutsutaan. Ystäväni tarjoama annos oli niin herkullinen, että pitihän sitä orzoa lähteä itse seuraavana päivänä ostamaan. Pieni,  vain vähän riisiä isompi pasta vaikuttaa tarjoavan vaikka mitä mahdollisuuksia.

Ensimmäinen kokeiluni siitä oli tämä klassinen pinaattia ja fetaa yhdistävä pasta, jota kenties voisi kutsua myös nimellä orzotto. Sopii lisukkeeksi tai sellaisenaan syötäväksi. Annos kahdelle pääruoaksi, kolmelle lisukkeeksi.

1/2 kesäkurpitsa
1 valkosipulinkynsi
2 kevätsipulia varsineen
65 g babypinaattia
oliiviöljyä
3/4 dl orzoa
n. 4-5 dl vettä
1/2 kasvis- tai Kanaliemikuutio
1/2 rkl hunajaa
100 g fetaa
hyppysellinen jauhettua muskottia
rouhittua mustapippuria
1 rkl voita

Siivuta kesäkurpitsa ohueksi ja hienonna valkosipulinkynsi. Paista niitä öljyssä paistokasarissa niin, että kesäkurpitsa ottaa hyvin väriä. Lisää pilkottu kevätsipuli ja huuhdellut pinaatinlehdet. Kuullota hetki. Lisää orzo, vesi ja liemikuutio. Anna kypsyä keskilämmöllä ilman kantta. Kun pasta on lähes kypsää, Lisää hunaja, muskotti, mustapippuri ja murennettu feta. Anna kypsyä täysin kypsäksi. Ota kasari pois liedeltä ja sekoita vielä joukkoon nokare voita. 








Kommentit

Suositut tekstit