Juustoskonssit


Ihana, kaivattu viikonloppu ja lauantaiaamu! :)
Halusin herkutella heti aamiaisella jollain uunituoreella. Jääkaapissa odotti juustokimpale, jota teki kovasti mieli hyödyntää leipomuksissa. Pieni surffailu netissä toi eteen nämä juustoskonssit, joiden resepti on Valion sivuilta.
Itse käytin skonsseihin Allerum'sin Präst-juustoa, mutta mikä tahansa voimakkaan makuinen kovahko juusto käynee. Tässä vielä kertauksena ohje, joka on puolitettu tuosta Valion määrästä:

2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
½ tl sokeria
25 g voita tai margariinia
1 dl maitoa (tai vettä)
1 dl vahvaa juustoa, raastettuna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon rasva. Lisää juustoraaste ja maito, sekoita tasaiseksi. Itselläni maitoa riitti vain maitokahviin, joten korvasin vedellä ja ihan hyvin toimi sekin. ;) Älä vaivaa liikaa, skonssitaikina voi jäädä vähän möykkyiseksikin.

Kaulitse n. 3 cm paksuksi levyksi ja ota siitä skonsseja jollain sopivalla muotilla tai vaikka juomalasin avulla. Minä käytin sydämenmuotoista piparkakkumuottia. :)
Asettele skonssit pellille leivinpaperin päälle ja voitele ne kananmunan ja maidon sekoituksella. Minä voitelin vedellä, kun se maito tosiaan oli loppu. 



Paista 200 C asteessa n. 15 minuuttia. Nauti lämpiminä tuoreeltaan, voin, juuston ja/tai marmeladin kanssa. Ja sen kahvin, jota varten maitoa panttasin! :)



Kommentit

  1. Näitähän voisi vaikka kokeilla, joskin sydänmuoto on ehkä meikäläisellä aavistuksen verran lälly :D

    VastaaPoista
  2. Heh, muoto tosiaan on ihan valittavissa, maku onneksi on yhtä hyvä aina! Itsehän olen vähän lälly, tunnustan! ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit