Rahkapiirakka
Ihana aurinkoinen pääsiäisvapaa! Narsissit kukkii, tulppaanit hehkuvat maljakossa ja yrtit ovat alkaneet itää ikkunnalla. Tällainen päivä suorastaan kutsui puuhastelemaan keittiössä jotai herkullista. Viime viikon macaron-leivonnasta jäi sitruuna-tuorejuustoa hieman yli. Ennalta olin osannut varata purkillisen vaniljalla maustettua rahkaakin kaappiin. Näistä päätin tehdä tämän tuorejuustolla terästetyn rahkapiirakan. Siihen sain sopivasti käytettyä keksinjämätkin kaapista.
Pohja:
170 g keksejä (Digestiveä, kaurakeksejä, Wilhelmiinaa tms.)
75 g voita tai margariinia
Jauha keksit muruksi joko tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimen avulla. Sulata rasva. Sekoita keskenään ja painele piirakkavuoan pohjalle. Esipaista 200 C asteessa n. 10 min.
Täyte:
1 dl vispikermaa
1 tlk vaniljalla maustettua rahkaa
50 g sitruunatuorejuustoa
2 kananmunaa
½ dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
2 nektariinia
Vaahdota kerma. Lisää muut ainekset joukkoon ja sekoita kevyesti lastalla nostellen tasaiseksi massaksi. Kaada esipaistetun piirakkapohjan päälle. Kuori ja viipaloi nektariinit. Asettele täytteen päälle. Paista 180 C asteessa, kunnes pinta on hyytynyt. Uunista riippuen n. 30 - 45 min. Jos et halua, että piirakka saa väriä, laita päälle foliota paistamisen loppuvaiheessa.
Aurinkoista pääsiäistä!
Kommentit
Lähetä kommentti