Mustat pitsisukat


Täällä meikäläisen "neulepajallahan", eli kotisohvalla, on koko ajan joku projekti meneillään. Yleensä yhtä tekiessä on toinenkin neuletyö siinä odottamassa, tai ainakin on mielessä, mitä seuraavaksi aion tehdä. Vauvanpeittoa neuloessani ajattelin, että seuraavaksi aloitan yhden kivannäköisen tunikan/mekon petroolinvärisestä langasta, joka on odottanut kaapissa viime kevään Tallinnan matkasta asti. 

Mutta sitten kävikin niin, että työpaikkani muutti uusiin tiloihin vuodenvaihteessa. Ja sielläpä pidetään ilmastointia kovalla vielä joitakin kuukausia, kun pitää jotain remppapölyjä saada pois. Sen tarkemmin en remontointiasioihin osaa otta kantaa, mutta niissä oloissa tulevat kaikenlaiset villavaatteet tarpeellisiksi. Ainakin, jos sattuu olemaan herkästi palelevaa sorttia, ja minähän olen. Eli neuletöiden listalla kaiken muun ohi kiri tarve työvillasukille.

Väriksi valitsin tylsän, mutta varman, mustan. Lähinnä siksi, että yleensä minulla on jotkut tummat housut kai töissä jalassa. Tai ainakaan musta ei erotu muusta asukokonaisuudesta niin selvästi kuin jotkut riemunkirjavammat sukat. Lähilankakaupasta mukaan lähti Dropsin Fabel Uni Color -lanka, jossa on perinteinen sukkalangan  koostumus: 75 % villaa, 25 % polyamidia.Tiheys 26 s ja 34 krs = 10 cm, puikkosuositus 2,5.

Mallin etsin kauniiden pintakuviollisten sukkaohjeiden raamatustani, eli Cookie A:n knit.sock.love -kirjasta. Se on täynnä niin ihania kuviollisia sukkia! Valitsin ohjeeksi Clandestinen. Lähinnä siksi, että siinä ei ole ihan koko ajan palmikkokuviota, eli sitä apupuikon kanssa sähläämistä. Aika kaunis malli, eikö?


Tämän kirjan mallit ovat sen verran monimutkaisia, että niitä ei tässä ihan pysty kuvailemaan. Tämä kuvio muodostui seitsemästä eri mallineuleesta sekä sileästä neuleesta. Mallin voi halutessaan ostaa Cookien A:n nettisivuilta. Ja saattahan se löytyä jostain muualtakin netistä.
Lähikuvassa sukkakuvio näyttää tällaiselta:



Yksi hauska juttu näissä sukissa on niiden pituus. Se on mukava tuollainen puoliväliin säärtä -pituus, joka on aika harvinainen neuleohjeissa. Vai teinköhän minä yhden kuviokerrokseen liikaa tuohon varteen? Joka tapauksessa tykkään tästä pituudesta. Ei ole nilkkasukka, eikä polvisukka. :)


Näillä kelpaa nyt tassutella (työ)päivät pitkät! :)

Kommentit

  1. Onpa tosiaan somat <3 Kumma, kun ei ittellä piisaa kiinnostus pitempivartisiin sukkiin, vaikka niille olisi maalla kylmissä taloissa käyttöä :D

    VastaaPoista
  2. Joo, vaativat kyllä kärsivällisyyttä ja innostusta nämä tekijältään, kun oli niin ohuet lanka ja puikot sekä tarkka kuviomalli. Mutta tosi ihanat ovat nyt käytössä! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit