Grillattua parsaa, parmankinkkua ja mozzarellasalaattia





Kävin jo huhtikuun alussa työväenopiston "Parsaviikot kotikeittiössä" -kurssin. Valmistauduin siten hyvissä ajoin kevään parsakauteen. Kurssilla teimme parsabruschettoja, parsa-katkarapuleipiä, parsakeittoa, keväistä kasviskeittoa ja aiolia, muna-tonnikala-parsasalaattia, japanilaista kurkku-parsasalaattia, parsa-herkkusienitagliatellea, parsaa ja rapuja kiinalaisittain, pikapaistettua parsaa thaityyliin, parsarisottoa, parsapiirakkaa sekä tätä, grillattua parsaa ja parmankinkkua. Kurssilta ottamiani kuvia löytyy Herkkuja ja neulehuveja -facebooksivuilta, joten suosittelen vilkaisemaan ja tykkäämään siellä.

Kurssilla grillatun parsan ja parmankinkun oheen tehtiin salaatti mm. verigreipeistä ja pinjansiemenistä. Minä sovelsin hieman ja jätin greipit tällä kertaa väliin. Parmesanin sijasta käytin yrttikastikkeessa pyöräytettyä mozzarellaa. Kas näin, resepti kahdelle.

nippu vihreää parsaa
½-1 viipaletta parmankinkkua per parsa
½ dl pinjansiemeniä
jääsalaattia
1 rkl voita
pari tippaa sitruunamehua

pallo hyvää puhvelinmaitomozzarellaa

Kastike

3 - 4 rkl tuoretta basilikaa (ja esim. suolaheinää, jos on)
½ tl sitruunankuorta raastettuna
2 rkl oliiviöljyä
½ tl valkoista balsamicoa
1 tl hunajaa
suolaa ja mustapippuria

Tee ensin kastike. Sekoita ja muhjaa kastikkeen ainekset toisiinsa morttelissa tai kulhossa. Viipaloi mozzarella. Lisää viipaleet kastikkeeseen ja jätä maustumaan siksi aikaa, kun grillaat parsat.



Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Anna jäähtyä. Huuhtele salaatti, kuivaa ja revi tai asettele tarjoilulautasille.

Huuhtele parsat. Taita varren alaosaa hellästi siten, että se napsahtaa poikki. Yleensä parsan pitäisi katketa siitä kohtaa, missä varsi muuttuu puumaiseksi ja vähän epämiellyttäväksi syödä. Voit säästää kannat esim. kasvisliemen keittämistä varten tai johonkin keitto- /pataruokaan.

Sulata voi ja lisää voisulaan pieni tilkka sitruunamehua. Lämmitä grilli tai, kuten minä, parilapannu. Asettele parsat grilliin/pannulle ja sivele niitä voi-sitruunasulalla. Grillaa/paista parsoja 2 - 4 minuuttia/puoli. Voitele välillä voi-sitruunasulalla uudelleen. Parsat voivat jäädä hieman napakoiksi. Ripottele päälle hieman suolaa.




Kiedo parmankinkkuviipaleet parsojen  ympärille. Asettele salaattipedille. Ripottele päälle pinjansiemenet sekä maustunut mozzarella kastikkeineen. Helppoa ja todella hyvää. :)




Kommentit

Suositut tekstit