Valkosuklaa-kaura-karpalocookiet

 
 
Uuden ihanista ihanimman Baking Instinct -leivontakirjan reseptejä oli pakko päästä kokeilemaan heti. Jo bussimatkalla kaupungista kotiin selailin reseptejä sillä silmällä, että mitä tekisin vielä samana iltana. Päädyin nopeilta ja yksinkertaisilta vaikuttaneisiin macadamiacookiesiin. Lähikaupastani en kuitenkaan macadamiapähkinöitä löytänyt, joten näistä tuli sitten pecanpähkinäkeksejä. Nimesin ne kuitenkin valkosuklaa-kaura-karpalocookieiksi, koska nuo maut maistuvat mielestäni eniten. Etenkin se kaura ja karpalo. Sopisivat muuten varmaan aika hyvin välipalakekseiksi, kun niin paljon on energiarikkaita aineiksia taikinassa. Voin ja sokerin lisäksi, siis. :)

Eleanora von Smöör tekee tästä taikinamäärästä 15 - 18 cookieta, minulla tuli tuplamäärä, kun tein aika pieniä.

200 g voita
3 dl fariinisokeria
1 kananmuna
2 rkl ruokakermaa
3½ dl (erikois)vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl lakritsijauhetta (esim. Urtekram)
1 tl leivinjauhetta
(ripaus suolaa)
2 dl pikakaurahiutaleita
1 dl kuivattuja karpaloita (tai kirsikoita)
1 dl rouhittuja macadamiapähkinöitä (tai pecan)
100 g valkosuklaata rouhittuna.

Tuota lakritsijauhettakaan ei lähikaupassani ollut. Korvasin sen jauhamalla kaksi Lakrisal-pastillia morttelissa. Tällainen karkkien jauhaminen ei tietenkään ole sama juttu kuin lakritsijauhe, mutta kyllä sekin varmaan syvensi makua sopivasti.
 
Kuumenna uuni 175 C asteeseen.
Paahda pähkinät, jos eivät ole valmiiksi paahdettuja. Rouhi ne sen jälkeen veitsellä. Rouhi myös suklaa sopiviksi paloiksi. 


 
 
Vaahdota voi ja fariinisokeri sähkövatkaimella. Lisää kananmuna koko ajan vatkaten, sen jälkeen kerma.
 

 
 
Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja lakritsijauhe keskenään. Lisää myös hyppysellinen suolaa, jos sitä ei pähkinöissä valmiiksi ollut. Lisää nämä taikinaan ja sekoita lastalla nostellen.
 
Lisää sen jälkeen pähkinärouhe, karpalot, valkosuklaarouhe ja kaurahiutaleet. 
 

 
 
Sekoita tasaiseksi, mutta älä vaivaa liikaa. 
 

 
 
Pyörittele taikinasta palloja ja asettele ne pellille. Cookiet eivät juurikaan leviä uunissa, joten voit laittaa ne aika lähellekin toisiaan. 
 

 
 
Paina pallerot sen jälkeen vielä kämmenellä mataliksi kekseiksi. 


 
 
Koristele asettamalla vielä pari kuivattua karpaloa kunkin keksin keskelle. 
 
 
 
Paista uunissa 175 C asteessa n. 13 - 15 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin värisiä. Kaikki keksit jähmettyvät vielä hieman jäähtyessään, joten voit ottaa ne pois vielä hieman pehmeinäkin. Jäähdytä ritilällä ja herkuttele.
 
Lopuksi, vertailun vuoksi, vielä aatelisneito Eleanora von Smöörin versio:


 

Kommentit

  1. Moikka! Oon jo jonkin aikaa selaillu sun blogia silloin tällöin ja tahdon kiittää antamastasi inspiraatiosta ja ohjeista! Innostuin perustamaan itellenikin "käsityöblogin", ja olis mukavaa jos vilkaisisit jospa vaikka tykkäisit mun blogista yhtä paljon kun mä sun!♥ http://silmukoitua.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit