Mysli

 
 
Noin yleensä syön ruisleipää jollakin vaihtelevalla päällysteellä aamiaiseksi. Oikeastaan lähes aina arkisin. Vain joskus viikonloppuisin tulee tehtyä jotain ekstraa, kuten munakasta, uppomunia tai vohveleita. Muroja en syö koskaan, mutta joskus tekee mieli hyvää mysliä. Ja sitäpä on todella helppo tehdä itse. Aineksia voi varioida sen mukaan, mitä kaapista sattuu löytymään. Määränkin voi itse päättää. Jos tekee paljon, ainekset on helppo paahtaa uunissa kuivalla uunipellillä, mutta pieni määrä onnistuu . Tässä erä, joka riittänee n. 3 aamuksi:
 
½ dl cashew-pähkinöitä
1 dl pekaanipähkinöitäkuivalla teflonpannullakin
1 dl kaurahiutaleita
½ dl kuivattuja karpaloita
 
Pilko pähkinät isolla veitsellä leikkuulaudan päällä. Paahda kuivalla pannulla keskilämmöllä sellaisissa erissä, että ne mahtuvat hyvin pannulle. Siirrä sivuun jäähtymään. Paada kaurahiutaleet samalla tavalla, hieman miedommalla lämmöllä. Laita nekin jäähtymään.
 
 
 
Pilko karpalot veitsellä leikkuulaudalla hieman pienemmiksi ja lisää joukkoon. Kun ainekset ovat jäähtyneet, voit siirtää ne säilytyspurkkiin. Koska tässä mysliversiossa on paljon pähkinää, joka sisältää helposti härskiintyvää rasvaa, säilytä sitä jääkaapissa.
 
Myslin aineksia voit todellakin vaihdella makusi mukaan. Hyviä ovat monenlaiset pähkinät, hiutaleet, kuivatut marjat ja hedelmät, rusinat ja siemenet. Mysliä voi makeuttaa hunajalla, mutta toisaalta sitä voi syödä myös makeutta sisältävien hedelmien tai jogurtin kera.
 
Nauti jogurtin, maidon, rahkan tai raejuuston sekä tuoreiden marjojen tai hedelmien kera. Halutessasi voit lorauttaa päälle hieman juoksevaa hunajaa.  


Kommentit

Suositut tekstit