torstai 15. syyskuuta 2016

Helppo uunimunakas


Viikonlopun aamiaiselle sopii ihana uunimunakas, josta riittää helposti myös isommalle porukalle. Toki se menee mainiosti myös arkisena iltaruokana. Sain tähän munakkaaseen hyvin upotettua myös parvekkeen viimeisiä vihannesantimia, sadonkorjuuaika kun on.

Valmista ensin täyte:

1 punainen (suippo)paprika
1 sipuli
1-2 dl rucolaa
oliiviöljyä.
suolaa
mustapippuria.

Kuori sipuli ja pilko se pieneksi. Poista paprikan kanta ja siemenet, suikaloi se ohueksi. Huuhtaise rucolat. Kuullota paprikaa ja sipulia pannulla, kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää rucola ja mausteet. 

Munakas

8 kananmunaa
2 dl maitoa
2 dl emmentalraastetta
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria

Riko kananmunat kulhoon ja riko niiden rakenne. Lisää maito, juustoraaste ja mausteet, sekoita.

Levitä täyte kevyesti öljyllä voideltuun uunivuokaan, kaada munakas päälle. Paista 200 C asteessa n. 20 - 30 minuuttia tai kunnes munakas on hyytynyt ja saanut hiukan väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti