Appelsiini-mozzarellasalaatti


Talvi on sitrusherkkujen erityisaikaa! Jostain syystä ruoanlaitossa niitä tulee käytettyä yllättävän vähän, joten tämän talven teemaksi olenkin ottanut sitrushedelmät muutenkin kuin välipaloina tai leivonnassa. Lähdetään liikkeelle omasta versiostani Anna-lehden salaatista. Ohje on nopea ja sopii kahdelle alkupalaksi.

4 rkl pistaasipähkinöitä
3 appelsiinia
1 pallo (buffala)mozzarellaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl balsamicoa
3 tl appelsiininkuorta
suolaa
mustapippuria
tuoretta basilikaa

Kuori ja paahda pistaasipähkinät kuivalla pannulla. Raasta appelsiista kuorta. Kuori appelsiinit muuten ja viipaloi ne.

Sekoita keskenään öljy, balsamico, appelsiininkuori, suola ja pippuri kastikkeeksi. Revi mozzarella ja sekoita se kastikkeeseen.

Asettele appelsiiniviipaleet lautaselle, ripottele päälle kastikkeella marinoitua mozzarellaa, tuoretta basilikaa ja paahdettuja pistaaseja.

Kommentit

Suositut tekstit