Vegaaniset teeleivät maapähkinävoilla
Lähdin tekemään sunnuntai-iltapalaa, jotain kotoisaa, lämmintä, herkullista ja nopeasti valmistuvaa. Teeleivät täyttävät helposti tämän määritelmän, ja valmistuvat vielä yleensä valmiina kaapissa olevista aineksista. Maapähkinävoi on ikisuosikkini, joten otin sen makuteemaksi. Leivistä tuli oikeastaan vahingossa myös vegaanisia, joten monta kärpästä yhdellä iskulla. Ohjeesta tulee kaksi isoa teeleipää.
1 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 rkl siirappia
2 rkl rypsiöljyä
1,5 dl (kaura)maitoa (iKaffe)
4 rkl maapähkinävoita
Sekoita hiutaleet, jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää siirappi, rypsiöljy, kauramaito ja maapähkinävoi. Sekoita vain sen verran, että massasta tulee tasaista. Taputtele kahdeksi pyöreäksi, n. 1,5 cm paksuiseksi teeleiväksi. Pistele leipiä haarukalla ja vetäise halutessasi jo taikinapyörällä jako neljään.
Paista 225 C asteessa, n. 12-15 minuuttia. Nauti heti lämpiminä.
Onko sulla kuvayhteys mun jääkaappiin? Siellä odottaa avattu purkki maapähkinävoita. Tätä ohjetta täytyy kokeilla ehdottomasti.
VastaaPoistaIntuitiivinen ja telepaattinen yhteys ehdottomasti! :)
Poista