Antiokia Atabar

 
 
Kävimme ruokaystävien kanssa taannoin syömässä Antiokia Atabar -ravintolassa Helsingin Eerikinkadulla. Nettisivujensa mukaan kyseessä on "konstailematon turkkilainen" ravintola. Olen käynyt siellä yhteensä kolme kertaa ja täytyy myöntää, että koskaan ei ole paikka pettänyt. Pari kertaa olen syönyt todella mehevää lammasta, jota on haudutettu uunissa pitkään. Tiedättehän, sellainen ihana pataruoka, jossa liha tippuu pelkällä haarukalla luusta. Nam!
 
Tällä kertaa otin lampaankyljyksiä, jotka olivat erinomaisia nekin. Ne tarjoiltiin grillattujen kasvisten kanssa, joista etenkin tomaatit olivat todella hyviä. Lisänä riisiä ja mausteena rosmariinia.
 
Toinen ruokaseuralaisista söi lampaanliha-nauhanlihapullia, jotka olivat oikein hyviä nekin. Ohessa myös riisiä, grillattuja kasviksia ja jogurttikastiketta.


 
 
Toinen seuralaisista tilasi mezeler-alkupalalajitelman, johon sisältyi mm. hummusta, munakoisotahnaa, viininlehtikääryleitä, turkinpippuri-saksanpähkinätahnaa, fetaa, oliiveja ja linssejä. Maistoin tahnoja, olivat oikein hyviä. Tosin parempaa hummusta olen syönyt ihan ystäväni itse tekemänä.
 

 
 
 
Mukana tuli myös leipää, jota kaikki nautimme.
 
 
 
Jälkiruoaksi yksi meistä söi baklavaa, joka oli hyvin makeaa, kuten odottaa saattaa.  Itse otin valkosuklaa-smetanajäädykettä puolukoilla. Hyvä idea, joskin smetanan maku jyräsi minusta valkosuklaata vähän liikaa. Lisäksi puolukoita olisi voinut olla huomattavasti paljon enemmän, nyt niitä riitti vain muutamaan lusikalliseen. Kolmannesta jälkiruoasta on kuvakin. Se oli "Haaremin unelma", joka piti sisällään jäätelöä, banaania sekä kinuskikastiketta. Oikein hyvää, mutta hyvin makeaa.
 

 
 
Kaikkinensa Atabar on ehdottoman suositeltava paikka!


Kommentit

Suositut tekstit