Juustoinen parsakaalikeitto


Syysflunssaa teki mieli lääkitä lämpöisellä keitolla! Tämä mielessäni päädyin taas harhailemaan kaupan vihanneshyllylle intuition vietäväksi. Tuttu ja toimiva menetelmä. Sieltä valikoitui koriin ainekset, joista syntyi tämä yksinkertainen ja hyvä keitto. Hyvien ainesten lisäksi jujuna on se, että parsakaalia ei tässä soseuteta vartta lukuun ottamatta. Näin keittoon jää kivasti parsakaalisattumia. :)

200 - 300 g parsakaalia (yksi parsakaali)
300 - 350 g perunaa (n. kolme)
250 - 300 g palsternakkaa (yksi)
1 sipuli
200 g mustaleimasulatejuustoa
1 l vettä
1,5 rkl luomukasvisliemijauhetta
1 tl kuivattua salviaa
suolaa ja/tai mustapippuria maun mukaan
oliiviöljyä

Kuori ja silppua sipuli pieneksi. Kuullota hetki matalla lämmölllä kattilassa, oliiviöljytilkassa. Kuori perunat ja palsternakka ja paloittele ne aika pieniksi paloiksi, jos haluat nopeuttaa kypsymisaikaa. Lisää ne kattilaan. Lisää vesi, kasvisliemijauhe ja jauhettu salvia. Halutessasi voit jo nyt lisätä hieman suolaa.

Pese parsakaali. Leikkaa siitä varsi irti. Pilko se pieneksi ja lisää palat kattilaan kypsymään muiden ainesten joukossa. Parsakaalista kannattaa tosiaan hyödyntää myös varsi, jotta saat kaikki sen hyvät ravintoaineet mukaan. Pilko kukinnot pienemmiksi ja höyrytä ne kypsäksi. Joko keittokattilan päälle asetettavassa kattilan höyrytysosassa tai vaikka mikroaaltouunissa pienen vesitilkan avustuksella.

Kun keiton ainekset ovat pehmenneet, ota se pois liedeltä ja soseuta keitto. Minä soseutin sitä tällä kertaa aika vähän, koska halusin keittoon hieman rakennetta ja sattumia. Lisää sulatejuusto ja sekoita, kunnes se on sulanut. Maista ja mausta sopivalla määrällä suolaa ja/tai mustapippuria. Lisää lopuksi höyrytetyt parsakaalin kukinnot.


Kommentit

Suositut tekstit