Pasta carbonara

 
 

 
 
Järkyttävä nälkä töiden jälkeen. Lounaaksi nautitut kasvissopat eivät osanneetkaan pitää nälkää töiden jälkeen. Niinpä oli saatava jotain täyttävää ja nopeasti valmistuvaa. Harkinnan suoritin bussimatkalla töistä kotiin. Päädyin ikisuosikkiin, pasta carbonaraan. Siihen minulla on kerrassaan mainio ohje, joka pohjautuu ruotsalaiskokki Tina Nordströmin reseptiin jossain 10 vuotta sitten esitetyssä TV-ohjelmassa. Tässä ainekset kahdelle.
 
n. 150 g kinkkua
muutama viipale pekonia
1 pieni sipuli
1 pieni valkosipulinkynsi
(öljytilkka paistamiseen)
 
spagettia tai muuta pastaa kahdelle sopiva määrä
vettä ja suolaa keittämiseen
 
2 kananmunaa
4 rkl ruokakermaa
n. 1 dl raastettua parmesania
suolaa ja mustapippuria
 
Pilko sipulit ja viipaloi kinkku ja pekoni vähän pienemmäksi. Paista niitä hiljalleen pannulla. Jos pekonin oma rasva ei tunnu riittävän, lisää tilkka öljyä.
 
 
 
 
Keitä pasta reilusti suolatussa vedessä kypsäksi.
Sekoita sillä aikaa eri kulhossa kananmunat, kerma, noin puolet parmesanraasteesta sekä maun mukaan suolaa ja mustapippuria. Sekoita huolellisesti.
 
 
 
 
Valuta pasta siivilässä hyvin. Laita takaisin kattilaan. Lisää pannulla paistetut sipulit, kinkku ja pekoni. Lisää kerma-muna-juustoseos ja vatkaa samalla voimakkaasti, ettei kananmuna hyydy. Seos näyttää suurin piirtein tältä.


 
 
Maista vielä, onko suolaa ja mustapippuria sopivasti ja lisää tarvittaessa. Annostele lautasille tai kulhoihin ja ripottele päälle puolet parmesanraasteesta. Halutessasi voit koristella myös esim. tuoreella persiljalla. 

Kommentit

Suositut tekstit