Palmikkoneuleinen mekko

 
 
Uusi syyssuosikkini on ollut tämä petrolinvärinen neulemekko, tai ehkä -tunika paremminkin. Neuloin sen oikeastaan jo viime kevättalvella, mutta viimeistelin vasta nyt syksyllä, kun ilmojen viilettyä tuli tarve ottaa mekko käyttöön.
 
Ohje on Moda 5/2011 -numerosta, malli nro 14. Tykästyin siihen heti, kun näin lehdessä. On juuri minun tyylilleni ja vartalolleni sopiva, mekkomainen tunika ja iso kaulus.

 

 
 Lankana, tällä kertaa ihan ohjeen mukaisesti,  Schachenmayr Extra Merino Big, joka on 100 % villaa. Puikkokoko 5 - 6. Ostin langat jo toissakeväänä Tallinnasta. Petroolinsininen (vai -vihreä) on todellakin minun värini, sopii älyttömän hyvin. Siksi hihkuin riemusta Karnaluksissa, kun löysin langat.
 
Erityisesti pidän tästä isosta kauluksesta. Se tuo kauniisti ryhtiä ja on näyttävä yksityiskohta. Siihen on myös kiva kiinnittää erilaisia rintakoruja, joita muuten tulee käytettyä valitettavan vähän.
 
 
Neuleen helmassa, kauluksessa ja hihansuissa on 1o, 1n -joustinneuletta. Muutoin mekko on kaunista palmikkoista pintaneuletta, jossa palmikot alkavat ja loppuvat vuorotellen muodostaen aika kauniin kuvion.

 
 
 

Tässä vielä koko mekko. Alkuperäisessä ohjeessa kaulukseen olisi vielä neulottu kukkanen, mutta minä jätin sen pois, koska lankaa ei olisi enää riittänyt. Ja toisaalta, nyt kaulus jää vapaaksi niille koruille.




Kommentit

  1. Upean näköinen on mekko! Kuinka kauan sinulla meni neuloa sitä?

    VastaaPoista
  2. Kauankohan olisi mennyt... hmm. Vaikea sanoa, kun tosiaan tein tämän jo viime keväänä. Ehkä 1 kk tai 1,5 kk? Lanka on paksua, joten neule etenee nopeasti pituudestaan huolimatta.

    VastaaPoista
  3. Vau, kuinka upea, sopii sinulle mainiosti! Kiitos myös haasteesta, palaan siihen lähiaikoina.

    VastaaPoista
  4. Onpa kaunista neulosta! Osaatko sanoa, mikä muu kuin ohjeen mukainen lanka voisi tulla kyseeseen?

    VastaaPoista
  5. Joku paksuhko (puikoille 5-6 tarkoitettu) merinovillalanka. Jos ei merinoa löydy, niin muu villalanka. Ainakaan Novitan valikoimista en äkkiseltään tällaista löytänyt, mutta lankakaupoista kyselemällä voi löytyä ihan uusiakin merkkejä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit