sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Mansikka-kuohuviinikakku


Ihan paras kakku kesän juhlakauteen! Raikas ja pehmoinen mansikka-kuohuviini-juustokakku. Alkulähde tietysti Eleanoran Baking Instinct -kirja, josta olen koko kevään kohkannut. Työkaverilleni tätä jo suosittelin ja ehti sitä menestyksellä kokeilla. Minä ehdin leipoa vasta tänä viikonloppuna. Kakussa yhdistyy pohjan kanelisuus, pehmoinen mansikkatäyte ja raikas mansikka-kuohuviinikiille. Päälle tietysti vielä tuoreita mansikoita.

Kuten kaikki juustokakut, tämäkin on helppo tehdä laktoosittomana ja/tai gluteenittomana. Maitotuotteet ovat vaihdettavissa laktoosittomiin ja pohjan keksit gluteenittomiin.

Pohja:
1 pkt (200 g) LU Bastogne-kanelikeksejä (tai jotain suklaakeksejä tai jopa pipareita)
110 g voita tai margariinia.

Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 20-22 cm) leivinpaperilla. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai vaikka muovipussin sisällä päältä kaulimella rullaillen. Sulata voi. Sekoita keksimurska ja voi kulhossa. Painele seos vuoan pohjalle. Anna jähmettyä n. 30 min.

Täyte:
2 dl mansikkasosetta 
1 dl + ½ dl makeaa mansikkakuohuviiniä (Fresita)
2 dl kuohukermaa
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl tomusokeria
1 sitruunan kuori hienoksi raastettua
2 rkl sitruunamehua. 
6 liivatelehteä

Yhdistä kulhossa mansikkasose ja 1 dl kuohuviiniä. 

Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Lisää kermavaahtoon tuorejuusto ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi. Lisää mansikka-kuohuviiniseos. Mausta sitruunankuorella ja -mehulla. Tarkista maku, lisää tarvittaessa tomusokeria. 

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Kuumenna ½ dl kuohuviiniä kattilassa. Liuota kuohuviiniin kuivaksi puristellut liivatelehdet. Nosta kattila levyltä ja anna seoksen jäähtyä hieman.

Lisää haalea liivateseos muuhun täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte keksipohjalle vuokaan. Peitä kakku ja anna jähmettyä jääkaapissa n. 2- 3 tuntia.

Kiille:
3 liivatelehteä
½ dl vahvaa mansikkamehua
1½ dl makeaa mansikkakuohuviiniä (Fresita)

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna mehu kattilassa. Liuota mehuun kuivaksi puristellut liivatelehdet. Nosta kattila levyltä. Anna jäähtyä hetki. Lisää sitten liivateliemeen kuohuviini varovaisesti. Yritä antaa kuohujen laskeutua. Anna liivateseoksen jäähtyä. Kaada se sitten varovaisesti ja hitaasti hyytyneen kakun päälle. Siirrä kakku peitettynä jääkaappiin, vielä 1 - 2 tunniksi, jotta kiille asettuu.

Koristelu:
tuoreita mansikoita
rouhittuja pistaasipähiköitä.

Poista mansikoista kannat ja viipaloi ne. Asettele kauniisti kakun päälle. Ripottele päälle vielä pistaasipähkinää. 



Tästä kesä voi alkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti