tiistai 24. kesäkuuta 2014

Rosmariinilla maustetut porsaankyljykset


Helppo ja yksinkertainen (kesä)ruoka, selkeitä makuja, nopea valmistaa. Siinä tämän annoksen taustaidea. Osasyyllisenä myös rosmariininippu, joka vei ajatusta. Porsaankyljykset ovat todella hyviä ja aika edullisia myös. Annos on kolmelle kyljykselle.

Tee ensin maustekastike, johon menee

2 valkosipulinkynttä, kuorittuna
2 rosmariininoksaa
2 rkl rypsiöljyä
suolaa ja mustapippuria.

Sekoita ainekset morttelissa.. 


... ja survo hetki, jotta saat hyvän kastikkeen. 


Kaada kastike kyljysten päälle ja pyörittele niin, että kyljykset maustuvat kauttaaltaan. Anna maustua ainakin 15 min, mutta voit antaa marinoitua pidempäänkin.


Paista kyljyksiä pannulla mausteineen, öljytilkassa.


Paista kyljyksiä molemmilta puolilta, kunnes liha on kypsää, mutta ei ole ehtinyt kuivua. Voit kokeilla kypsyyttä leikkaamalla pienen palan.


Tarjoile uusien perunoiden tai tuoreen salaatin kera. Myös tsatsiki tai muu maustekastike sopii hyvin kyljysten kaveriksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti