Sitruunakana


Pyhäinpäivä ja kaupat yhden päivän kiinni. Nykykaupunkilaisen tyyliin varustauduin hamstraamalla kaapit täyteen ruokaa. Toinen toistaan herkullisempia aineksia tulikin hankittua ja kylläpä niistä tulikin hyvää ruokaa. 

Päivän ateria valmistui näppärästi uunissa. Tein keväisellä Provencen ruokakurssilla oppimani kanareseptin idealla sitruunalla ja yrteillä maustettua broileria. Ohje kahdelle nälkäiselle tai kolmelle vähemmän nälkäiselle.

500 g maustamatonta broileria, esim. rintapaloja
1 (luomu)sitruuna
3 valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua rosmariinia
2 rkl oliiviöljyä 
suolaa ja mustapippuria
2 rkl vettä

Ota broileri huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen sen laittamista uuniin. Pese sitruuna hyvin ja leikkaa se lohkoiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa ne kevyesti veitsen lavalla.

Sekoita keskenään yritit, oliiviöljy, suola ja mustapippuri.




Hiero mausteseos broilerinpaloihin. Laita palat uunivuokaan ja asettele sitruunalohkot ja valkosipulinkynnet sopivasti sinne tänne broilerin väliin. Lisää reunan kautta myös pari ruokalusikallista vettä, mikä auttaa siihen, että broilerista tulee mehevää eikä se kuivu.


Paista 200 C asteessa noin 35 - 45 minuuttia. Broilerin ei ole tarkoitus ruskistua kovasti, vaan pysyä mehukkaana ja maustua. Jos haluat paistopintaa, kaada paistamisen puolen välin jälkeen vuoassa oleva vesi pois ja anna broilerin ruskistua uunin lämmössä.

Tein lisukkeeksi herkullistakin herkullisempia englantilaisia uunissa paistettuja perunoita, eli roast potatoes. Ne valmistuvat samaan aikaan uunissa ja yhdistelmä saa taatusti suut hymyyn. 


Kommentit

  1. Kiva raikas ja mukavan yksinkertainen broileriohje houkuttelee kokeilemaan.

    VastaaPoista
  2. Suosittelen! Oli todella helppoa ja hyvää. :)

    VastaaPoista
  3. Valmistin kanaa tällä ohjeellasi ja tuli aivan mielettömän hyvää! :-)

    VastaaPoista
  4. Mainiota! Yrttien ja sitruunan raikkaus on kyllä ihana!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit