Uunissa paistetut perunat eli roast potatoes


Roast potatoes, mitä herkkua! Englantilaiseen perinteiseen tyyliin valmistetut uuniperunat vievät taatusti kielen mennessään. Meillä on äiti näitä tehnyt lapsena aina välillä, mutta tämä resepti on mukailtu viime syksynä käymästäni brittiruoan kurssin ohjeesta. Sopii perinteisen englantilaisen sunnuntaiuuniruoan (paisti tms.) kylkeen. Pyhäinpäivän pöydässä näiden kaveriksi valmistui provence-henkistä sitruunakanaa

2 - 3 perunaa per syöjä
rypsiöljyä
suolaa

Pese perunat hyvin, mutta jätä kuoret. Lohko perunat veitsellä sopivan kokoisiksi paloiksi.
Laita perunat kattilaan ja peitä ne vedellä. Kiehauta vesi ja anna kiehua noin pari minuuttia kunnolla. 

Kaada sitten vesi pois. Laita kattila kannan päälle ja ravista voimakkaasti. Perunoiden on tarkoitus saada hieman osumaa, eli muhjuuntua reunoistaan vähän. Näin saadaan kivasti lisää rapeaa paistopintaa ja rakennetta.


Lämmitä uuni 200 C asteeseen. Laita uunivuokaan rypsiöljyä (noin 1 rkl/peruna) ja anna öljyn lämmetä uunissa hetki. Varo kuitenkaan pitämästä vuokaa ja öljyä siellä yksinään liian kauan, ettei öljy lämpene liikaa ja aiheuta vaaratilanteita. Ota vuoka ja kuuma öljy uunista, lisää perunalohkot. Öljy sihisee hienosti, kun lisäät siihen perunat. Levitä perunalohkot tasaisesti vuokaan.


Paista 200 C asteessa ensin 15 minuuttia. Ota uunista ja kääntele. Paista toiset 15 minuuttia. Ota uunista ja kääntele jälleen. Voit tässä vaiheessa ripotella päälle suolaa. Paista vielä hetki (10-15 min.), kunnes perunat ovat kauniin kullanruskeita ja rapeita.


Kommentit

Suositut tekstit