Paprika-pyttipannu


Tuplapyttispäivä! 

Pyttipannua lounaaksi, pyttipannua illalliseksi. Voisi olla jonkun unelmapäiväkin. ;) Olin jo ostanut nämä ainekset ja mielessä siinsi vähän erilaisen pyttipannun tekeminen. Niin eikös sitä tietysti lounasravintolan listalla ole juurikin pyttipannua. Minulle se hyvin sopii, tykkäänhän tästä ruoasta. Olematta yhtään puolueellinen sanoisin silti, että tämä oma versioni oli parempi. :)

Sen pohjana on nimittäin reilu kasvispohja makkaran kaverina sekä kirpsakat mausteet. Makua riittää. Perunan ja muut juurekset korvasin tällä kertaa herkkusienillä, paprikalla ja purjolla. Hyvä yhdistelmä! Aineksia kannattaa valita haluamansa määrä, tässä ohje kahdelle. 

100 - 150 g pieniä herkkusieniä
1 paprika, makea ja suippo
2 (pekoni)makkaraa
½ purjoa
cayennepippuria
chilijauhetta
jauhelihamaustetta
mustapippuria
lehtipersiljaa
2 kananmunaa
oliiviöljyä

Pilko herkkusienet, paprika, makkarat ja purjo pieneksi. Makealla paprikalla tarkoitan tällaista suippoa lajiketta. Löytyy yleisesti kaupoista ja on maultaan normaalia paprikaa vähän miedompi. Toki tavallinenkin käy.


Laita kaikki ainekset keskenään pannulle ja paistele niitä tilkassa oliiviöljyä kunnes kasvikset ovat kypsät ja makkara lämmintä. Mausta makusi mukaisesti cayennella, chilijauheella, mustapippurilla ja jauhelihamausteella. Viimeksi mainitun voit korvata ihan suolallakin. 


 Tee ainesten keskelle aukko ja paista siinä kananmunat. Silppua lopuksi päälle lehtipersiljaa ja nauti!Kommentit

Suositut tekstit