Eggs Benedict - uppomunia ja parsaa


Eggs Benedict - klassikkoannos! Päätyi keväiseksi iltapalaksi, kun havaitsin, että kaapista löytyi lähes kaikki ainekset valmiina. Parsaa oli sopivasti jäänyt edellisen päivän illalliselta ja uppomunia ei ole tullut tehtyä pitkään aikaan. 

Keskeinen kolmikko Benedictin munissahan on parsa, uppomunat ja hollandaise-kastike. Monet paistavat oheen myös pekonia, mutta tällä kertaa jääkaapissa sattui olemaan sopivasti parmankinkkua. Ja sehän sopii erinomaisesti parsan kaveriksi, kuten on ennenkin todettu. Minun suosikkini on vihreä parsa, mutta tämä onnistuu aivan yhtä hyvin myös valkeasta parsasta. 

Täytyy tunnustaa, että oikaisin kastikkeen osalta ja käytin valmista pussi-hollandaisekastiketta. Sen valmistaminen itse ei kuitenkaan ole ollenkaan vaikeaa, ja ohjeita löytyy mm. tuolta ja tuolta

Ohje kahdelle aamupalaksi tai yhdelle lounaaksi/iltaruoaksi. Aamiaisella annos on ihana koota rapean paahtoleivän päälle. 

kaksi kananmunaa
8 - 10 parsatankoa
4 - 6 suikaletta parmankinkkua
hollandaisekastiketta
mustapippuria
2 rkl etikkaa
suolaa
vettä

Valmista hollandaisekastike joko pussin ohjeen mukaan tai alusta alkaen itse. 

Katkaise parsoista varren puumainen loppupää pois. Eli pidä kiinni parsasta kukinnon alta ja tangon alapäästä ja taivuta niin, että parsa napsahtaa kahtia. Kuori hieman jäljelle jäävää vartta. 

Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä, isohkossa kattilassa, jossa ne mahtuvat hyvin olemaan. 


Nosta parsat vedestä ja laita syrjään odottamaan uppomunia. Voit keittää munat samassa parsoilta jääneessä vedessä. Lisää siihen tässä vaiheessa 2 rkl etikkaa. 

Keitä uppomunat yksitellen. Riko ne lasiin. Kun vesi poreilee kiehuen, pyöräytä veteen lusikalla kunnon pyörre ja lisää muna pyörteen keskelle kauhalla. Keitä 2 - 3 minuuttia. 


Asettele parsat ja munat lautasille (tai leipien päälle). Lisää mukaan parmannkinkku ja annostele päälle hollandaisekastiketta. Sekä hieman mustapippuria. 


Täydellinen uppomuna on kiinteä, mutta sisältä ihanan valuva. Nam! 


Kommentit

Suositut tekstit