Punaherukka-kinuskimuffinsit


Perinteiden mukaisesti vietimme äitienpäivää taas retkellä merellä. Retkenhän tekevät paitsi luonto ja retkiseura, myös retkieväät. Muut vastasivat suolaisesta puolesta (makkaraa!) ja minun nakkini oli, yllätys yllätys, leipoa jotain hyvää. Toiveena oli muffinseja. Tämähän sopi. 

Ja sopi myös pakastimen tyhjennysprojektiini, joka tässä on keväiseen tapaan työn alla. Pitäähän se tyhjäksi saada ennen kesän uusia marjoja ja muita herkkuja. Pakastimen uumenista (jostain sieltä jääpalojen, ranskalaisten perunoiden ja seinien lumikerrosten takaa) löytyi juuri sopivasti rasiallinen punaherukoita. Päätin yhdistää herkukoiden kirpeyden johonkin makeaan ja lopulta päädyin matchaamaan sen kinuskin kanssa. Innoitusta sain tuolta. Hieman mietin, miten kuorrutetut muffinsit selviäisivät retkelle asti vahingoittumattomina, mutta siitäkin selvittiin hyvällä pakkaamisella. Ohjeesta tulee 12 isohkoa muffinsia.

Muffinsit

250 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
½ tl kanelia
½ tl suolaa
1 dl ruokokidesokeria
125 g voita, sulatettuna
1 1/4 dl maitoa
1 kananmuna
1 dl kinuskikastiketta (valmista tai itse tehtyä)


Sekoita kuivat aineet keskenään.


Sekoita sulatettu voi, maito ja kananmuna. Aika mehumaisen näköistä, eikö?Yhdistä kuivat aineet ja voi-maito-munaseos nopeasti toisiinsa, älä vaivaa liikaa.

Lisää vielä kohmeiset marjat ja kinuskikastike. 


Sekoita nopeasti keskenään ja annostele voideltuihin muffinsivuokiin.


Paista 200 C asteessa n. 15 - 20 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista. 


Kuorrutus

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kinuskikastiketta
½ tl suolaa

Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. 


Pursota kuorrutus muffinsien päälle tai levitä se veitsellä. Koristele halutessasi kauniilla koristehelmillä tai -rakeilla. 


Kommentit

Suositut tekstit