maanantai 1. kesäkuuta 2015

Täytetyt paprikat tomaattikastikkeessa

 

Herkkusienillä ja purjolla täytetyt suippopapikat. Kypsennettynä uunissa herkullisessa tomaattikastikkeessa ja kuorrutettuna mozzarellalla. Siinä pääpiirteissään tämän mainion kesäillallisen idea, yksinkertaiset, vahvat ja raikkaat maut. Paprika-pyttipannusta jäi ylimääräistä paprikaa ja sienä, joten tämä on oikeastaan jatke niille. 

Tomaattikastikekaan ei ollut mitä tahansa, vaan sitä hitiksi noussutta Henri Alénin Mutti-tomaattikastiketta! Aika simppeli kastike, mutta tehtynä vähän paremmasta tomaattimurskasta. Oli kyllä raikas maku.


Omaa kastikettani tuunailin hieman tuosta Aléni versiosta. 

1 prk Mutti-tomaattimurskaa
2 dl vettä
½ purjo
2 pientä valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
½ tl sokeria
1 tl kuivattua basilikaa
½ dl punaviiniä
suolaa
mustapippuria

Kastikkeen voi valmistaa Alénin ohjeen mukaan, kuivattu basilika lisätään joukkoon samaan aikaan sokerin kanssa. 

Hyvältä näyttää, eikö!


Kun kastike on valmista, aloita paprikoiden ja täytteen valmistaminen.

½ purjo 
2 suippopaprikaa
200 g herkkusieniä
1/3 parsakaalin kukintoa
(½ tl jauhelihamaustetta)
hyppysellinen kasvisliemijauhetta
mustapippuria
tuoretta lehtipersiljaa
oliiviöljyä
1 pallo buffalomozzarellaa

Silppua purjo ja pilko herkkusienet. Kuullota kypsäksi tilkasa oliiviöljyä. Lisää jauhelihamauste, kasvisliemijauhe ja mustapippuri. Jos et käytä jauhelihamaustetta, lisää suolaa, muutoin sitä ei tarvitse. 


Poista paprikoiden kannat ja siemenet sisältä. Voitele paprikat oliiviöljyllä yltä ja päältä. Aseta ne uuninkestävään vuokaa ja jaa täyte niiden päälle. 


Viipaloi päälle mozzarellaa.


Kaada paprikoiden päälle ja ympärille valmistamaasi tomaattikastiketta. 


Paistaa 200 C asteessa noin puoli tuntia. Ripottele päälle vielä lehtipersiljaa ja hieman parmesanraastetta. Nam!


Jos kastiketta jäi yli, purkita se ja säilö jääkaapissa. Ikuisuuksia se ei kuitenkaan säily, joten käytä lähipäivinä. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti