Tomaatti-kardemummasalaatti


Viime viikolla oli Me Naiset -lehdessä sellainen ruoka-artikkeli ("Kaksin aina maukkaampi"), joka todella kolahti! Kyse oli makuyhdistelmistä, jotka sopivat yhteen Jos minulla on joku ruokafilosofia tai muu vastaava, niin se on juuri tämä, eli mitkä maut luovat yhdessä jotain niin paljon enemmän kuin yksikään. Näitä voi tutkia enemmän esim. foodpairing.com-sivustolla, johon täytyy perehtyä lisää. Me Naisten jutusta hyppäsi heti muutama makupari, joita oli ihan pakko päästä kokeilemaan. 

Luin silmät onnesta soikeina reseptiä, jonka jokainen ainesosa lukeutui suosikkeihini:
- tomaatti (lempivihannes!)
- kardemumma (lempimauste!)
- mozzarella (lempijuusto!)
- lehtipersilja (lempiyrtti!)

Näinpä lähdin tekemään tätä salaattia, johon lisäsin vielä kanasuikaleita tuomaan ruokaisuutta. Ne voi toki jättää poiskin, jolloin saa kasvisversion. Ohje kahdelle:

2 isoa punaista tomaattia
1 rasia kirsikkatomaatteja (keltaisia tai punaisia)
3 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
½ tl sokeria
1 tl kardemummaa
1 buffalomozzarellan pallo
1 dl lehtipersiljaa
1 rkl sitruunamehua
300 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
mustapippuria ja suolaa

Paista broilerinsuikaleet pannulla kypsiksi ja mausta ne kevyesti pippurilla ja suolalla.

Viipaloi tomaatit ja kirsikkatomaatit siivuiksi. Asettele ne lautasille kauniisti. Lorauta päälle puolet oliiviöljystä. Ripottele päälle ½ tl suolaa, ½ tl sokeria ja ½ tl kardemummaa.

Revi mozzarella kulhoon. Silppua joukkoon lehtipersilja. Lisää kulhoon loput oliiviöljystä, sitruunamehu ja loput kardemummasta. Sekoita. Nostele mozzarellaseos ja broilerinsuikaleet tomaattien päälle. 




Kommentit

Suositut tekstit