sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Perunasalaatti jogurttikastikkeessa


Uudet perunat, tilliä, voita ja ripaus suolaa, ahh! Niitä olen jo ehtinyt nauttia, vaikka en blogipostausta olekaan aiheen tiimoilta kirjoittanut. Tässä kuitenkin oiva vinkki hieman erilaiseen tapaan valmistaa uusia perunoita. Sopii myös edelliseltä päivältä ylijääneille keitetyille, uusille perunoille. 

Ideaa lähdin kehittelemään Glorian Ruoka & Viini -lehden jutusta, jossa oli moniakin kivoja kastikkeita uusille perunoille. Toki piti vähän lähteä keulimaan omilla jutuilla, mutta tässä siis ohje kahdelle hieman turkkilais-/kreikkalaishenkiseen perunasalaattiin.

300 - 400 g uusia perunoita
1 iso kevätsipuli varsineen
1 valkosipulinkynsi
½ kurkkua
½ dl lehtipersiljaa silputtuna
100 g turkkilaista/kreikkalaista jogurttia (mikä niiden ero on, tietääkö joku?)
½ tl juoksevaa hunajaa
½ tl suolaa
mustapippuria

Pese perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä. Anna jäähtyä, jos haluat viileän salaatin, mutta tämä maistuu hyvin lämpimänäkin.

Pilko kevätsipuli, kuori ja silppua valkosipuli ja pilko kurkunpuolikas pieneksi. Laita ne kulhoon, jonne lisäät myös jogurtin, hunajan, mausteet ja persiljan.


Sekoita ainekset keskenään ja lisää perunat. Voit halutessasi pilkkoa hieman suurimpia perunoita. 

Salaatti sopii hyvin lounaaksi vaikka sellaisenaan, mutta myös esim. kalan tai grilliruoan lisukkeeksi. 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti