Naisen tähtikuvioinen baskeri


Uutta päähinetyyliä uuteen talveen! Näinhän minulla on ollut perinteisesti tapana. Tein viimetalviselle tuubihuiville kaverin. Sama lanka (Austermann Kid Silk), mutta eriparin ohje. 
Tuubihuivia olen käyttänyt paljon myös ihan asusteena sisäkäytössä, mutta toki se käy myös takin kanssa ulkohuiviksi.

Löysin myssyn ohjeen Ravelrystä. Jos ette vielä ole tutustuneet siihen, suosittelen lämpimästi. Sieltä on helppo hakea ohjeita niin langan, materiaalin, paksuuden, tehtävän vaatekappaleen ja monen muun tekijän mukaan. Iso peukku.

Lanka on 75 % mohairia ja 25 % silkkiä. Puikkosuositus 3 - 4 ja tiheys 18 s ja 26 krs on 10 cm). Kovin paksua ei myssystä tullut, teinkin sen tarkoituksella tällaisiin loppusyksyn ja alkutalven keleihin.

Ohjeen nimi oli Etoile, eli tähti. Sellainen muodostuukin kauniisti myssyn keskelle. Neulominen aloitettiin mallin vuoksi keskeltä hattua, mikä on aika poikkeuksellista. Hiukan oli pipertämistä, kun alkuun luotiin joka puikolle vain pari silmukkaa ja siitä lähdettiin leventämään.


Aika nopeasti kuvio alkoi hahmottua. Ohjetta tuli noudattaa hyvin tarkasti, jotta kuvio muodostuu oikein. Joka toisella kerroksella neulottiin kuviota, joka toinen oli oikeaa. 


Keskiosaan muodostuu siis tähti ja sen ympärille muodostuvat kauniit sakarat (vai kukan terälehdet?).


Kun ne olivat valmiit, tehtiin vielä jonkin aikaa neuletta ennen kavennuskerrosta ja reunan ribbiä. Oman pään koon mukaan pitää laskeskella, koska ne aloittaa. Itse pidensin myssyä hieman Ravelryn ohjeesta. Toivottavasti ei tullut liian mummomainen? Väljä baskeri on kyllä siitä kiva, että se ei lyttää hiuksia, vaan laskeutuu pehmeästi.
Kommentit

Suositut tekstit