torstai 31. joulukuuta 2015

Siirappiset inkiväärikeksit


Joulun ruokalahjoiksi leivoin tänä vuonna siirappisia inkiväärikeksejä. Ihanan sitkeät ja maultaan täyteläiset keksit sopivat kyllä ihan ympäri vuoden syötäviksi, joten näitä tulee taatusti tehtyä uudestaan pitkin vuotta.

Ohje löytyi Kotiliesi leivonta -lehdestä, oli heidän pikkuleipäkilpailunsa voittaja. Eikä syyttä. Inkiväärijauheen, raikkaan sitruunan sekä tumman siirapin yhdistelmä on mainio!


Ohjeesta tulee kolme pellillistä, eli n. 70 keksiä.

125 g voita
250 g hienoa sokeria
½ sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 1/4 dl tummaa siirappia
1 dl kuohukermaa
3 dl karkeita vehnäjauhoja
4½ dl puolikarkeita vehnäjauhoja
1 rkl jauhettua inkivääriä
1 rkl ruokasoodaa

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vaahdota kerma.


Laita sokeri, sitruunamehu ja raastettu kuori sekä siirappi kulhoon... 


... ja sekoita hyvin.


Sekoita jauhot, inkivääri ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos sekä kermavaahto siirappiseokseen.


Sekoita yhteen kaikki ainekset.


Pyörittele taikinasta pieniä palleroita, n. 2 cm läpimitaltaan. Asettele pellille sopivan välimatkan päähän toisistaan. Keksit leviävät uunissa, joten aivan vieri viereen niitä ei kannata laittaa. 


Paista 125 C asteessa n. 30 minuuttia. Jäähdytä ja säilytä tiivissä astiassa, etteivät keksit pehmene liikaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti