Rahkakakku


Pääsiäispöydän jälkkärinä oli pashan kohtaaminen juustokakun kanssa. Eli juustokakkutyyppinen hyydytetty kakku, mutta tuorejuuston sijasta käytettiinkin rahkaa. Siitä pashamaisuus. Oli todella raikasta ja hyvää, sopii syötäväksi myös muulloin kuin pääsiäisenä. Ohje on hiukan varioitu Myllyn Parhaan sivuilla olleesta ohjeesta

Pohja

140 g digestivekeksejä
65 g voita tai margariinia

Murskaa keksit tehosekoittimessa tai perinteistä menetelmää käyttäen muovipussissa kaulimen avulla. Sulata rasva ja lisää keksimurska joukkoon. Taputtele tiiviiksi pohjaksi irtopohjavuokaan.



Täyte

5 liivatelehteä
4 rkl sitruunamehua
2 tlk (sitruuna)rahkaa 
100 g appelsiinimarmeladia
1 dl mantelirouhetta
2 dl vispikermaa
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ tl jauhettua inkivääriä

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä muutama minuutti. Lämmitä sitruunamehu ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. 


Lisää appelsiinimarmeladi ja sekoita tasaiseksi.


Sekoita joukkoon rahka ja mantelirouhe. 


Kaada kerma toiseen kulhoon, lisää sokeri, vaniljasokeri ja inkivääri. 


Vaahdota kuohkeaksi ja sekoita varovasti rahkaseokseen. 


Kaada irtopohjavuokaan keksipohjan päälle. Tasoita pinta. Peitä vuoka ja anna hyytyä yön tai päivän yli jääkaapissa.


Koristeluun

Säilöttyjä persikanpuolikkaita
½ luomuappelsiinin kuori
Tummaa suklaata

Irrota kakun reunat vuoasta veitsellä ja irrota vuoka varovasti. Raasta appelsiinin kuori.


Pilko persikanpuolikkaita halutessasi ja asettele kakun päälle, vaikkapa näin kevätauringon muotoon.


Ripottele päälle appelsiininkuori...


... ja raasta päälle vielä hiukan tummaa suklaata. Sitten kahvipöytään. :)




Kommentit

Suositut tekstit