sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Hernefetatahna ja parsaleivät


Keväinen (vai jo kesäinen?) arki-illan nopea herkku. Kaapista löytyi sopivasti parsaa ja leipää, niiden alle sain idean tehdä herneistä ja fetasta tahnaa. Käytin kaupan pakasteherneitä, tuoreiden herneiden sesongin ollessa vasta edessä. Tahnaan menee myös runsaasti tuoreita yrttejä, suosikkejani. Nämä leivät tehtiin ruisleivälle, mutta resepti toimii erinomaisesti myös bruschettana, eli paahdetuilla vaalean patongin paloilla.

Hernefetatahna

1,5 dl pakasteherneitä
100 g hyvää fetajuustoa
2 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
3 rkl tuoretta persiljaa
3 rkl tuoretta basilikaa
½ tl sitruunaa

Sulata herneet mikrossa. Kaada niistä lähtenyt vesi pois. Laita korkeaan kulhoon ja lisää muut ainekset. Sekoita sauvasekoittimella. Maista, tarvitseeko lisätä jotain. Suolaa tähän ei välttämättä tarvitse lisätä erikseen, koska feta on jo hyvin suolaista.



Muuten tarvitset

muutaman parsatangon
hyvää leipää, tummaa tai vaaleaa

Keitä tai höyrytä parsat. Mausta suolalla ja pippurilla.
Levitä hernefetatahnaa leiville ja asettele päälle pari parsatankoa per leipä. Voit vielä lirauttaa tilkan oliiviöljyä ja rouhia päälle hiukan mustapippuria.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti