sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Parsaa ja timjamignoccheja


Keväistä pikaruokaa viikonlopun muiden touhujen keskelle. Parsaa on näinä aikoina kaapissa melkein koko ajan. Tein taannoin myös ison satsin perunagnoccheja, joista osan pakastin. Nämä yhteen lyötynä olivatkin mainio sunnuntaisen herkkuaterian runko.  Ohje kahdelle:

2 pientä tai 1 iso salottisipuli
½ tl kuivattua timjamia tai 2 rkl tuoretta
oliiviöljyä
muutama vihreä parsatanko per henkilö
n. 3 - 4 dl pakastettuja (tai tuoreita) perunagnoccheja
hollandaise-kastiketta

Kuori ja pilko sipuli. Huuhtele parsat ja napsauta niiden tyvestä kuiva pää pois. Laita isolle pannulle tilkka oliiviöljyä ja lisää sipulisilppu, timjami sekä parsat. Pyörittele ja anna parsojen saada hiukan väriä.


Kiehauta sillä aikaa toisessa kattilassa vettä ja lisää pakastetun gnocchit sinne. Keitä minuutti tai enintään pari. Lisää gnocchitkin pannulle parsojen ja sipulin kanssa. 

Lisää pannulle tilkka vettä ja peitä se kannella. Näin parsat höyrystyvät kypsiksi asti.

Valmista tässä välissä myös hollandaise-kastike, joko pussista tai alusta alkaen itse. 


Pyörittele gnocchit yhteen sipulin ja timjamin kanssa. Anna niidenkin saada hiukan paistoväriä. Mausta lopuksi kaikki suolalla ja mustapippurilla.


Asettele lautasille ja kaada parsojen päälle vielä hollandaisea. Herkullinen kevätateria on vamis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti