Tomaattinen kukkakaalivuoka


Nyt syntyi "mitä kaapista sattuu löytymään" -henkinen mainio sunnuntai-illan ruoka. Kukkakaali oli odotellut siellä kokkailuaan jo viikolla, mutta eri syistä ei ollut vielä päätynyt mihinkään ruokaan. Nyt se sai kaverikseen pieniä luumutomaatteja ja herkullisen Koskenlaskijagratiinin. Helppo ja yksinkertainen setti, joko lisukkeeksi tai pääruoaksi.

1 kukkakaali
1 rasia  (n. 200 - 250 g) pieniä luumutomaatteja
3 rkl Koskenlaskija Ruoka -juustoa
3 rkl (ruoka)kermaa
1 dl vettä
2 tl vehnäjauhoja
suolaa ja mustapippuria
persiljaa
oliiviöljyä

Huuhtele ja pilko kukkakaali reilun kokoisiksi paloiksi. Huuhtele luumutomaatit ja halkaisen ne puoliksi. Pirskota uunivuokaa hieman öljyä ja lado kukkakaalit ja tomaatit sinne. Mausta suolalla ja pippurilla. Paahda 200 C asteisessa uunissa näin n. 10 - 15 min.


Ota sitten uunista ja kaada päälle kastike. Kastike muodostuu yksinkertaisesti sekoittamalla keskenään Koskenlaskija Ruoka, kerma, vesi ja vehnäjauhot tasaisesti. Ripottele päälle hiukan persiljaa, jos käytät pakastettua persiljaa. Tuoreen voit lisätä ruokaan aivan lopuksi.


Paista uunissa 200 C asteessa vielä n. 20 min, kunnes kukkakaalit ovat kypsiä ja saaneet kauniisti väriä. Kastike valuu vuoan pohjalle ja tuo ruokaan ihanan pehmeyden samalla, kun kukkakaali pääsee paahtumaan pinnalta. Kommentit

Suositut tekstit