tiistai 26. joulukuuta 2017

Kirjoneulepolvisukat


Joulunpukin konttiin tehdyn salaiset neuletyöt voi nyt paljastaa! Melkeinpä mukavinta oli tehdä näitä pitkiä kirjoneulesukkia serkulleni. Tykkään värien ja kuvioiden sommittelusta. Sukkia on myös aina kiva neuloa. Perusohjeen kun osaa, niin helposti sujuu.  Ja Suomessahan meillä villasukkia tarvitaan, talvella ja kesällä.


Lankana neljää eri väriä Novitan 7 veljestä -lankaa. Pohjalla valkoista ja resori, kantapää ja kärki mustaa. Kuvioissa tummanruskeaa ja harmaanruskeaa. Sukista tuli pitkällekin naiselle ihanan pitkät, oikeasti polvimittaiset. 


Sukkien ohjeena on pääosin käytetty Novitan raidallisten polvisukkien ohjetta. Aloitin siis koon 38 mukaisilla silmukkamäärillä ja tein kavennukset ohjeen mukaan. Kantapään tein kuitenkin ihan perinteisellä tavalla, perusvillasukkaohjeen mukaan. 


Kuviot keksin pitkälti päästäni ja soveltelin menemään. Sen verran merkitsin kuitenkin muistiin, että ensimmäisen sukan jälkeen osasin tehdä toisen samanlaisen.


Sukan kärki on Kitchener's stitch'iä. Pidän siitä niin paljon, että päätän nykyään oikeastaan aina sukankärjet niin. Aloitin sen, kun joka puikolla oli 6 s jäljellä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti