sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Pähkinäinen uunipuuro


Viikonloppuaamujen herkkuaamiaiset tekevät lomasta lomaa. Rapeat vohvelit eri tavoin maustettuna ja vaihtelevilla täytteillä ovat yksi suosikeistani. Myös kananmunat eri tavoin, kuten vaikka uppomunina. Nyt kärkisijoille hyppää uusi tulokas, pähkinäinen ja omenainen uunipuuro. Ohjeen pohja on Glorian ruoka & viini -lehdestä, täytteet ja määrät vähän vaihdeltuna. Runkona kauran, omenan ja mausteiden ihana liitto, jotka yhdessä munamaidon kanssa muodostavat pehmeän puuron tai peräti puurovanukkaan. Makua ja rakenetta tuo herkullinen siemenkuorrute. Ohje 4-5 hengelle.

2,5 dl kaurahiutaleita
½ dl mantelirouhetta
2 rkl fariinisokeria
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa
½ tl suolaa
½ tl leivinjauhetta
2 omenaa
1 kananmuna
3,5 dl maitoa

Siemenkuorrute:
3/4 dl hasselpähkinärouhetta
1,5 dl kurpitsan- ja auringonkukansiemeniä
2 rkl hunajaa
1 rkl rypsiöljyä.

Voitele laakeahko (esim. 17 x 25 cm) uunivuoka voilla tai öljyllä. 

Sekoita puuron kuivat aineet keskenään. Kuori omenat, poista siemenkota ja pilko pieniksi kuutioiksi. Sekoita kuivien aineiden joukkoon ja kaada seos vuokaan.  Vatkaa kananmuna ja maito keskenään, kaada vuokaan kuivien aineiden pääle.

Sekoita siemenkuorrutteenainekset keskenään ja lisää vuokaan hiutaleseoksen päälle. 

Paista uunissa 200 C asteessa n. 30 minuuttia, kunnes puuro on saanut kauniin kullanruskean värin. Anna vielä tekeytyä n. 10 - 15 minuuttia ennen tarjoilua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti