Dukkah-paahdetut kasvikset


Kesä ja tuoreet tämän sadon kasvikset! Ruokakaupassa ei paljon tarvitse ateriavaihtoehtoja pohtia, kun latoo kärryynsä tuoreita herkkuaineksia toisensa perään. Ostin viime viikolla kaupasta dukkah-mausteseosta, joka on nyt innoittanut erinäisiin kokeiluihin. Tässä dukkah-seoksessa on makeaa, savustettua paprikaa, murskattua mantelia ja seesaminsiemeniä. Dukkahin voi toki tehdä itsekin. Yleensä niihin sisältyy pähkinöitä ja mausteita sopivassa suhteessa. 


Tällä kertaa maustettaviksi pääsivät kesäporkkanat ja kukkakaali.


Ohje kahdelle pääruoaksi, neljälle lisukkeeksi.

1 pieni kukkakaali
4 porkkanaa
3-4 rkl oliiviöljyä
2 rkl dukkahia
hyppysellinen suolaa
2 rkl pinjansiemeniä

Revi kukkakaalista lehdet ja pilko se nupuiksi. Laita sekä nuput että lehdet pellille. Leikkaa porkkanoista naatit, huuhtaise ja pilko paksuhkoiksi suikaleiksi. Levitä päälle oliiviöljy, dukkah ja ripaus suolaa.




Paahda 225 C uunissa n. 20 min. Pari minuuttia ennen loppua heitä päälle vielä pinjansiemenet. Ne ovat ihania paahdettuina, mutta palavat herkästi, joten siksi niitä ei kannata pitää uunissa kauaa.

Kommentit

Suositut tekstit