perjantai 13. heinäkuuta 2018

Flank steak eli lankkupihvi


Etsitkö lihaisia ideoita grillaamiseen kesäviikonlopuksi? Jääkö fileiden maut vähän valjuiksi, kuivuuko possu? Vastauksesi on naudan kuve, eli lankkupihvi eli flank steak. Erinomaista grillattuna, valmistuu helposti isollekin joukolle. Lankkupihvissä oleellista on hyvä marinadi. Se maustaa ja mureuttaa lihaa. Omassa marinadissani makua oli tuomassa tämän kesän suosikkini, dukkah-mausteseos. Ohje 2-3 syöjälle.

375 g naudan lankkupihviä
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl hunajaa
1 tl dukkahia

Sekoita marinadin ainekset.


Ja pyörittele liha niissä. Anna maustua jääkaapissa 1-2 h.


Pyyhi suurin osa marinadista lihan pinnasta. Grillaa tai paista kuumalla parilapannulla, parisen minuuttia kummaltakin puolelta. Sulje sitten folioon vetäytymään n. 5 minuutiksi. Varo paistamasta lankkupihviä liikaa, ettei siitä tule sitkeää.


Leikkaa foliossa mehustunut pihvi ohuiksi siivuiksi viistottain, poikkisyyhyn tietenkin. Seuraksi sopii vaikka raikas kesäsalaatti tai uudet perunat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti