Omenasose sattumilla


Tänä vuonna on ilmeisen hyvä omenavuosi! Monen puutarhan puut suorastaan roikkuvat hedelmistä. Soseeseen on helppo upottaa isokin määrä omenaa. Tällä ohjeella tulee n. 0,75 l sosetta, jonka jätin tarkotuksella paakkuiseksi, eli omenasattumia löytyy. Tällaisena se on aivan ihanaa vohveleiden päällä ja jälkiruoissa. Makua tuovat kookossokeri ja kaneli, säilyvyyttä parantaa sitruunahappo. Resepti toimii hyvin myös ruoko- tai fariinisokerilla.

1 l kotimaisia omenoita lohkoina
3/4 kookossokeria
1 tl jauhettua kanelia
3/4 dl vettä
1/4 tl sitruunahappoa

Kuori omenat ja lohko ne reilun kokoisiksi lohkoiksi. Mittaa muut aineet kattilaan. 


Keitä keskilämmöllä, kunnes omenat ovat mielestästi soseutuneet riittävästi. Tässä on tarkoituksella jätetty kiinteämmät omenat vielä sattumiksi, keittoaika oli noin. 8 minuuttia. Survo keitosta sen jälkeen perunasurvaimella. Jos haluat täysin sileän soseen, soseuta sauvasekoittimella. 


Purkita hyvin desinfioituihin tölkkeihin, sulje kannet heti ja laita kylmään. Sose säilyy useita viikkoja, jopa kuukausia. 

Kommentit

Suositut tekstit