Kesäkurpitsasämpylät


Kesäkurpitsasose toimii hyvänä pohjana meheville sämpylöille ja samalla tulee syötyä vihanneksia hieman lisää kuin huomaamatta. Ohjeesta tulee kuutisen sämpylää, jotka tällä kertaa muotoilin melko laakeiksi muodoltaan. 

1 pieni tai ½ isoa kesäkurpitsaa
2 - 2,5 dl vettä
½ kasvisliemikuutio
1 rkl hunajaa
3-4 dl sämpyläjauhoja
½ pss kuivahiivaa
½ dl rypsiöljyä

Pilko kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi ja kiehauta niitä kasvisliemikuution puolikkaalla maustetussa vedessä n. 5 min. Soseuta sauvasekoittimella, pieniä sattumia voi hyvin jäädä. Koska kesäkurpitsa luovuttaa aika paljon nestettä, tulee valmista sosetta n. 3 dl. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. 


Lisää soseeseen hunaja, n. 2,5 dl jauhoja ja kuivahiiva. Sekoita ja vaivaa sähkövatkaimen taikinaterillä n. 5 - 10 minuuttia, jotta taikinaan tulee hyvin sitkoa. Lisää loput jauhot, kuitenkin niin, että taikina jää mieluummin hieman liian löysäksi kuin paksuksi. Vaivaa joukkoon lopuksi öljy. Peitä hyvin ja anna kohota vedottomassa paikassa n. 50 minuuttia. 

Laita uuni kuumenemaan 225 C asteeseen tässä kohtaa ja laita käyttämäsi uunipelti sinne kuumenemaan. Lämmin pelti tekee sämpylöiden pohjista rapsakampia. 

Kaada taikina jauhotetulle leivontapöydälle ja pyöritä pötköksi, josta leikkaat kuusi palasta. Pyörittele palat sämpylöiksi ja nosta pellille. Jos haluat laakeita sämpylöitä, taputtele jauhotetuilla käsillä vielä. 


Anna kohota n. 10 minuuttia. Pirskottele pellille vettä ja paista esilämmitetyllä pellillä 225 C asteessa n. 15 minuuttia. 

Kommentit

Suositut tekstit