Särkivohvelit
Oletteko huomanneet kauppojen hyllyillä uuden kotimaisen Järki Särki -kalasäilykkeen? Maukasta kalaa eri mauissa, kaikkea muuta kuin roskakalaa. Ensimmäisenä testiin pääsi savustettu särki valkosipulilla. Toimi oikein hyvin uusien perunoiden kanssa, joten lähdin kokeilemaan suolaisten vohveleiden täytteenä. Alla tietenkin maailman paras, rapea vohvelitaikina, josta riittää hyvin neljälle.
Vohvelit:
100 g sulatettua voita tai muuta rasvaa
2,5 dl kylmää vissyä tai vettä
2 dl kylmää maitoa
3,5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
Täytteeksi:
1 prk Järki Särkeä(savustettu ja luomuvalkosipuli)
2-3 keitettyä kananmunaa
5-6 kevätsipulin vartta pilkottuna
Tilliä
Ranskankermaa
Mustapippuria
Sulata rasva ja sekoita taikinan ainekset. Taikina jää melko löysäksi. Paista rapeiksi vohveleiksi vohveliraudalla.
Keitä kananmunat ja pilko ne pieneksi. Lado täytteet lämpimien vohvelien päälle ja nauti.
Kommentit
Lähetä kommentti