Myskikurpitsakeitto


Pehmeä kurpitsakeitto on syysruokaa parhaimmillaan! Lämmintä, mausteista, ruokaisaa, sielua hoitavaa ja ihanissa ruskan sävyissä hehkuvaa. Kurpitsa saa ihanasti syvyyttä makuunsa, kun sen paahtaa. Kaveriksi sopii voissa paistettu salvia. Pinnalle ripotellaan paahdettuja kurpitsansiemeniä tuomaan rapeita sattumia ja yllättävää makua.

1 iso myskikurpitsa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
chilijauhetta

1,5 rkl voita
2 rkl tuoretta salviaa
3 dl vettä
1 dl sipulinmakuista ruokakermaa
1 tl sitruunamehua
2 tl suolaa
½ tl mustapippuria

Pilko kurpitsa. Kaavi siemenet sisältä pois ja pese ne. Leikkaa kurpitsapaloista kuoret pois isolla veitsellä. Pilko kurpitsat paloiksi ja levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Mausta suolalla, mustapippurilla ja ripauksella chilijauhetta. Pirskottele päälle öljyä ja sekoita. Paahda kurpitsapaloja n. 20 min. 200 C uunissa.

Kurpitsan tultua uunista, ota palat pelliltä kulhoon. Ripottele pestyt kurpitsansiemenet pellile, mausta öljyllä ja suolalla. Paahda niitäkin n. 10 min, myös 200 C uunissa.

Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon salvianlehdet ja anna niiden paistua hetki. Lisää sitten paahdetut kurpitsapalat, vesi ja kerma. Anna kiehahtaa. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Maistele ja mausta yhdistellen sitruunamehua, suolaa ja pippuria. Kurpitsassa on makeutta itsessään, mutta jos se ei tunnu riittävältä, lisää ripaus vaikka hunajaa. Yritä saada hapan, makea, suolainen ja karvas. Silloin yhdistelmästä tulee upea.

Tarjoile kauniissa kulhoissa, lisää pinnalle paahdettuja siemeniä sekä hieman tuoretta, silputtua salviaa.






Kommentit

Suositut tekstit